over broodje bewust

Broodje Bewust heeft een duidelijk gedachtegoed, die als een rode draad door onze bedrijfsvoering loopt.

Onze overtuiging

Broodje Bewust is ontstaan op een avond met een goed glas wijn. Eigenaar Fabian Otten had al langere tijd het verlangen om gezonde en bewuste voeding in een breder daglicht te stellen, zodat het toegankelijk wordt voor iedereen. “Want allemaal dragen we bij aan onze footprint op aarde en samen kunnen we ervoor zorgen dat deze zo klein mogelijk blijft. Iets teruggeven aan het milieu, dat is belangrijk en dat zou iedereen moeten doen,” aldus Fabian.

Wij willen ervoor zorgen dat mensen de gelegenheid krijgen te genieten van lekker en kwalitatief eten en drinken voor een eerlijke prijs, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over bedenkelijke ingrediënten of onverantwoorde productie. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met mens, dier en milieu.

Niets is zo kleurrijk als 100% biologisch eten. Daar worden wij gelukkig van. We doen er alles aan om ons assortiment zo natuurlijk en schoon mogelijk te houden. Dat betekent dat onze producten zoveel mogelijk van lokale komaf zijn en we in alles dat we doen dicht bij de natuur blijven.

EKO-keurmerk

Dat Broodje Bewust biologische producten verkoopt, wordt gewaarborgd door het bezit van het EKO- keurmerk en daar zijn wij best een beetje trots op. Binnen de wereld van de EKO kwalificaties, zijn er verschillende certificaten te behalen zijn, waaronder goud en we mogen met trots zeggen dat Broodje Bewust Goud heeft. Dit houdt in dat wij tussen de 80% en 100% biologisch inkopen. Tevens zijn wij het eerste én het enige horecabedrijf in Friesland dat een EKO-keurmerk heeft.

Bij Broodje Bewust kun je heerlijk ongestoord lunchen, genieten van een drankje en dat met mooi weer natuurlijk op het prachtige terras middenin het hart van het historische centrum van Leeuwarden.

Bewuste broodjes

Benieuwd naar onze broodjes?

ADRES

Groentemarkt 1-3
8911 JB Leeuwarden

contact

058-2030020
info@broodje-bewust.nl

Openingstijden

Ma tot vrij 8:00-17:30
Zaterdag: 9:00-17:30